Ga naar hoofdinhoud
Abdijcafé Averbode Abdij

Onthaalpoort Averbode

Start je bezoek aan het Merodegebied aan de abdij van Averbode

  • Onthaal poorten

De abdij van Averbode is 1 van de 5 onthaalpoorten van Landschapspark de Merode. De reden is duidelijk: centraal gelegen in het Merodegebied én te midden van een uniek cultuurlandschap.

Stilte & rust of actief de omgeving verkennen?

Het binnenplein en een deel van de abdijkerk zijn vrij te bezoeken. Neem de tijd om even letterlijk en figuurlijk stil te staan bij de spiegelvijver op het binnenplein.

De ligging in natuurgebied Averbode Bos en Heide is prachtig. Maar ook om de verdere omgeving van Landschapspark de Merode te ontdekken, is de abdij een goede uitvalsbasis.

Toeristisch onthaal en de innerlijke mens versterken

In het toeristisch-educatief belevingscentrum van de abdij, Het Moment, kom je meer te weten over het abdijleven en kan je de verschillende Averbode-producten ontdekken, proeven en kopen. Op het terras van het Abdijcafé geniet je van een lekker hapje en drankje en dat met een mooi uitzicht op de abdij.

De lekdreef aan de abdij is de ideale stopplaats tijdens een wandeling of fietstocht.

Op zoek naar inspiratie voor je bezoek aan het Merodegebied vanuit Averbode? Onder 'Ook interessant' vind je de beste tips!

Voorziening

Toiletten (enkel toegankelijk tijdens openingsuren Het Moment)

Picknickbanken

Fietsenstalling en oplaadpunt

Bereikbaarheid en parkeren

De abdij van Averbode ligt aan fietsknooppunt 18 en wandelknooppunt 100.

Het station van Zichem ligt op fietsafstand van de abdij: via fietsknooppunten 83 - 25 - 18 (minder dan 5 km).

Op de website van stad Scherpenheuvel-Zichem vind je een overzicht van de parkeermogelijkheden. Opgelet, op parking 1 (Herseltsebaan 2) is een parkeerschijf verplicht (2u parkeren).

Ook interessant

Wat zoek je?

<