Ga naar hoofdinhoud
Averbode Abdij

Bezoek de abdij van Averbode

Een abdij op het kruispunt van 3 provincies

  • Zien & doen
  • Rust & stilte

Aan de abdij van Averbode valt heel wat te beleven. Wie op zoek is naar rust en stilte, komt tot inkeer aan de spiegelvijver. Sportievelingen vertrekken er voor een wandel- of fietstocht. En de innerlijke mens kan worden versterkt aan de lekdreef of in Het Moment.

De abdijsite

Het binnenplein en een deel van de abdijkerk zijn vrij te bezoeken. Neem de tijd om even letterlijk en figuurlijk stil te staan bij de spiegelvijver op het binnenplein.

In het toeristisch-educatief belevingscentrum van de abdij, Het Moment, kom je meer te weten over het abdijleven en kan je de verschillende Averbode-producten ontdekken, proeven en kopen. Op het terras van het Abdijcafé geniet je van een lekker hapje en drankje en dat met een mooi uitzicht op de abdij.

Het Abdijcafé met uitzicht op de Abdij van Averbode
Terras van het abdijcafé met uitzicht over de abdij

De fameuze lekdreef

Een begrip in de streek: de lekdreef van Averbode. De lekdreef aan de abdij is de ideale stopplaats tijdens een wandeling of fietstocht. Of, gewoon zomaar, want een ijsje, dat gaat er altijd in!

Mensen eten ijsje op een bank in de Lekdreef aan Abdij van Averbode
Genieten van een ijsje in de lekdreef van Averbode

De omgeving verkennen

De abdij van Averbode ligt niet voor niets aan het drukste wandelknooppunt van Vlaanderen. De ligging in natuurgebied Averbode Bos en Heide is prachtig. Maar ook om de verdere omgeving van Landschapspark de Merode te ontdekken, is de abdij een goede uitvalsbasis. Naar aanleiding van 900 jaar norbertijnen in 2021 werden thematische wandelingen en fietstochten uitgestippeld die je op www.norbertijnenindemerode.be kan raadplegen.

Natuurgebied Averbode Bos en Heide in Landschapspark de Merode
Averbode Bos en Heide

Contactinfo

Adres
Abdijstraat 1
3271 Averbode
Telefoonnummer
+32 (0)13 78 04 40
E-mailadres
abdij@abdijaverbode.be
Website
www.abdijaverbode.be

Meer informatie, openingsuren en groepsbezoeken

Website van de Abdij

Website van het Moment

Parkeren in de omgeving

De parking aan Het Moment (Herseltsebaan 2) maakt deel uit van de blauwe zone. Op de website van stad Scherpenheuvel-Zichem vind je een overzicht van de andere parkeermogelijkheden.

Ook interessant

Wat zoek je?

<