Ga naar hoofdinhoud

Het Moment

  • Herseltsebaan 2, 3271 Averbode
  • Labelhouders

De abdij van Averbode lanceerde niet alleen heel wat Averbode-producten, maar creëerde op haar domein ook een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een bakkerij en een abdijwinkel.

Abdijcafé

De meeste gerechten die hier op de kaart staan, worden bereid met minstens één Averbode-product: bier, kaas, brood, peperkoek of speculaas. In het Abdijcafé heb je ook zicht op de imposante huisbrouwerij: de plek waar verschillende Averbode-bieren worden gebrouwen, die je alleen hier kan drinken. Ze worden namelijk niet gebotteld.

Bij mooi weer is, biedt het terras één van de mooiste zichten van de hele streek: de abdij van Averbode in volle glorie. Je moet het zien om het te geloven.

Abdijwinkel

In de abdijwinkel koop je niet alle Averbode-producten maar je vindt er ook producten van andere Merodelabelhouders en ander lokale ondernemers. Daarnaast is er een ruim assortiment boeken en toeristische informatie om Landschapspark de Merode te ontdekken.

Rondleidingen

Een rondleiding met gids in Het Moment is een boeiende reis op een unieke en historisch waardevolle plek. Naast een toelichting over de geschiedenis van de abdij en de abdijgemeenschap vandaag de dag, wandelen we via de boerderij en het washuis langs de uitgeverij naar Het Moment. Hier nemen we een kijkje in de bakkerij en de huisbrouwerij. Afsluiten doen we met een degustatie van de Averbode-producten en een bezoek aan de Abdijwinkel. Een uitgebreidere maaltijd is ook mogelijk, bv. boterhammenlunch of 3-gangenmaaltijd.

Het aantal deelnemers per groep is beperkt tot 20 personen. Meerdere groepen kunnen wel tegelijk de rondleiding volgen.

Contactinfo

Adres
Herseltsebaan 2
3271 Averbode
Telefoonnummer
013 69 99 34
E-mailadres
info@averbodemoment.be

Meer informatie en openingsuren

Website Het Moment

Praktische informatie groepsbezoeken

Reserveren en meer info via info@averbodemoment.be.

Voor bezoeken met een touringcar: er is een op- en afstapplaats voor bussen op het plein voor de abdij (einde Poortbergstraat). Hier kunnen passagiers afgezet en opgepikt worden. Het is niet toegelaten voor bussen om de parking van Het Moment (Herseltsebaan 2) op te rijden!

<