Ga naar hoofdinhoud
Speelbos © Stefan Smets

Kinderen Baas op de Weefberg

Speelzone in Averbode Bos en Heide

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

Kinderen baas in Speelzone de Weefberg

Langs een wandeltraject van 2 km staan verschillende speelse multimove elementen. Wandel, speel, klauter zoveel je wilt! En, weet je wat nog leuker is? Dit pad ligt in een speelzone van Averbode Bos en Heide op de Weefberg. Dit is dus dé plek bij uitstek om te ravotten en kampen te bouwen!

Wandeling knooppunten:

Multimovepad 98 - 107 - 292 - 293 - 98 = 2 km

Dorst en honger gekregen van de inspanning? Ga dan gerust voor een hapje en drankje in Het Moment of wandel even door naar de Lekdreef (Knooppunt 100) voor een lekker ijsje!

De Weefberg?

De Weefberg is gelegen aan de zuidwestkant van het natuurgebied Averbode Bos en Heide en kent een zeer afwisselend biotoop, met bijzondere overgangssituaties. Recent natuurbeheer werpt hier zijn vruchten af. Kenmerkend zijn soorten zoals de Phegeavlinder en de Blauwvleugelsprinkhaan. Je vindt er ook Stippelvaren en Grote Wolfsklauw.

Hoofdfoto © Stefan Smets

Veel speelplezier! Hou je wel rekening met een aantal richtlijnen in het bos?

Vertrekpunt

Het multimovepad begint aan wandelknooppunt 98, ter hoogte van Boonstraat 13.

Parkeren

Er zijn enkele parkeerplaatsen aan het vertrekpunt. Of je kan vlakbij parkeren op parking 1 aan Het Moment (Herseltsebaan 2) maar dit is blauwe zone. De parking aan Het Moment (Herseltsebaan 2) maakt deel uit van de blauwe zone. Op de website van stad Scherpenheuvel-Zichem vind je een overzicht van de andere parkeermogelijkheden.

Ook interessant

Wat zoek je?

<