Ga naar hoofdinhoud
Norbertijnen in Landschapspark de Merode

Norbertijnen in de Merode

  • Zien & doen
  • Rust & stilte

Het erfgoed van de norbertijnen is in de Merode alom aanwezig. Een daguitstap naar de abdijen van Averbode en Tongerlo combineer je gemakkelijk met genieten van de natuur of proeven van lokale specialiteiten.

Norbertijnen, natuur en heel veel lekkers

Op minder dan 15 km van elkaar liggen twee bekende Norbertijnenabdijen, elk met een eigen karakter: Averbode en Tongerlo. Dit maakt van Landschapspark de Merode de ideale uitvalsbasis om de geschiedenis van de norbertijnen de ontdekken.

Abdij Tongerlo
Links: Abdij Averbode ; rechts: abdij Tongerlo

Op de fiets bezoek je gemakkelijk beiden op één dag. Aan de abdij van Averbode ligt ook het populairste wandelknooppunt van Vlaanderen. Een bezoek aan het natuurgebied Averbode Bos en Heide is dan ook een topper.

In het belevingscentrum Het Moment geniet je van op het terras van een prachtig zicht op de abdij van Averbode. In de abdijwinkels kan je terecht voor lokale producten, boeken, en toeristische informatie.

900 jaar norbertijnen in de Merode

Wist je dat de orde van de norbertijnen reeds 900jaar bestaan? In 2021 werd dit internationaal gevierd. Landschapspark de Merode stippelde maar liefst 13 wandelroutes en 8 fietsroutes uit.

Je vindt ze terug op norbertijnenindemerode.be

Ook interessant

Wat zoek je?

<