Ga naar hoofdinhoud
Gasthuismuseum Geel

Het Gasthuismuseum in Geel

Stap binnen in de authentieke wereld van het oude Gasthuis en de Heilige Dimpna

  • Zien & doen

In het Gasthuismuseum ontdek je twee bijzondere verhalen over de Barmhartige Stede Geel, verweven in een uitzonderlijk monument.

Het werk van de Augustinessen

Het oude gasthuis is dé uitgelezen plek om kennis te maken met het dagelijks leven van de gasthuiszusters van weleer. Je stapt binnen op de goed bewaarde kloostersite van de Gasthuiszusters Augustinessen, en duikt zo meteen in het verleden.

Zusters en zieken vertellen hoe ze in het Gasthuismuseum terechtkwamen en hoe het dagelijkse leven er in de 17de eeuw aan toe ging.

Beeld ziekenverzorging aan Gasthuismuseum in Geel
Aandenken aan de viering 450 jaar Gasthuiszusters Augustinessen van Geel

Heilige Dimpna

En er is meer! Het Gasthuis is gesticht op een legendarische plaats. Laat je meeslepen in het verhaal van de Heilige Dimpna, patrones van de geesteszieken.

De cultus van Sint-Dimpna lag aan de oorsprong van de typische Geelse gezinsverpleging, die naam en faam kreeg tot ver buiten de regio.

Met de nieuwe Dimpna-ervaring met foto- en videomateriaal is het een echt belevingsmuseum geworden

Contactinfo

Adres
Gasthuisstraat 1
2440 Geel
Telefoonnummer
+32 (0)14 56 68 40
E-mailadres
gasthuismuseum@geel.be

Praktische info

Voor alle praktische informatie zoals openingsuren, toegangsprijzen en kortingen... kan je terecht op de website van het Gasthuismusem. Ook informatie voor scholen, groepsbezoeken en op maat van specifieke doelgroepen is daar terug te vinden.

Ook voor kinderen

Speurneuzen kunnen ook terecht in het museum. Bovendien zijn er regelmatig kinderactiviteiten.

Iedereen welkom: op maat, met veel zorg

Het Gasthuismuseum biedt rondleidingen op maat aan voor specifieke doelgroepen. Zo zetten ze de Geelse traditie van zorg verder. Je leest er hier meer over.

Ook interessant

Wat zoek je?

<