Ga naar hoofdinhoud
Dump Truck Wim Delvoye Dronesight

Beeldentuin Hugo Voeten

Ontdek 100den kunstwerken in een unieke setting

  • Zien & doen

Een groene oase in Geel... Dat is de 15 hectare grote private Beeldentuin Hugo Voeten. Bezoekers ontdekken er rondom de statige Villa Hazenhout een historisch park. Deze indrukwekkende evergreen werd ontworpen door Jacques Wirtz. Daarnaast bevat het geometrisch park gezellige tuinkamers. In dit eigen ontwerp staan taxushagen en gazons centraal. Tot slot valt de uitgestrektheid van een landschappelijke zone op. Deze is doorspekt met strakke onregelmatige vijvers. Dit modern park werd aangelegd naar een ontwerp van Pol Van Herck en Erik Dhont.

In de unieke groene setting staan honderden werken van tientallen kunstenaars opgesteld. Ze gaan een speciale dialoog met de natuur en het landschap aan. Hugo Voeten gaf er zijn eigen toets aan. Het park toont schitterende werken van Novello Finotti, Pavel Koichev, Emil Popov, Joris Gaymans, Wim Delvoye, Krum Damianov, Panamarenko en vele anderen.

Hoofdfoto: Dump Truck van Wim Delvoye © Dronesight

Horses Ronald De Winter Dronesight Meerkats Antigravitatie Krum Damianov Dronesight
Horses van Ronald De Winter en Meerkats & Antigravitatie van Krum Damianov © Dronesight

Praktische info

Je kan de Beeldentuin met of zonder gids bezoeken. Alle informatie en tickets zijn te vinden op de website van de Beeldentuin.

Ook interessant

Wat zoek je?

<