Ga naar hoofdinhoud
Beddermolen in Tongerlo

Bezoek de Beddermolen in Westerlo

De Beddermolen, dat is geschiedenis echt beleven

  • Zien & doen

De Tongelse Beddermolen is een prachtige houten windmolen die deel uitmaakt van een typisch Kempens molenerf. Kempens Landschap zorgde samen met de gemeente Westerlo ervoor dat de molen weer kan malen.

Achterkant van de Beddermolen
Achterkant van de Beddermolen

De Beddermolen vandaag

De site van de Beddermolen werd op enkele jaren tijd helemaal vernieuwd. Sindsdien kan je de molen opnieuw echt zien draaien en malen. En in het prachtige molenhuis kan je blijven logeren met een groep tot 10 personen. Maar, de nabije toekomst brengt nog veel meer!

Bakhuis

In de tuin van de vroegere molenaarswoning staat een eeuwenoud bakhuisje. Dit gebouwtje werd in de 17de eeuw samen met de molen, het molenhuis en de schuur gebouwd in opdracht van de abdij van Tongerlo. Eeuwenlang werden hier door de molenaar en zijn gezin broden gebakken voor de paters en de omwonenden.

Ook nu nog wordt de oven gebruikt, maar dan in een hedendaags concept. Om dat mogelijk te maken restaureerde Stichting Kempens Landschap het bakhuisje in 2018-2019. Nadien werd het ingericht met alle nodige materialen om er opnieuw optimaal brood te kunnen bakken. Dit gebeurde dankzij een subsidie van Landschapspark de Merode.

Brood van de de Beddermolen

Van graan tot brood, dat is waar een molen uiteindelijk voor staat: lekker vers en authentiek brood. Met graan uit de buurt, ter plaatse gemalen, en op ambachtelijke wijze gebakken. Elke eerste zondag van de maand kan je van een lekker versgebakken brood van de Beddermolen genieten. Vrijwillige bakkers kneden en bakken het brood volgens de regels van de kunst. Bestellen kan tot zaterdag 15 uur. Je brood afhalen doe je tussen 14:30 en 17 uur. In augustus en september wordt er geen brood gebakken.

Beddermolen © James van Leuven voor Stichting Kempens Landschap Beddermolen © James van Leuven voor Stichting Kempens Landschap Beddermolen © James van Leuven voor Stichting Kempens Landschap Beddermolen © James van Leuven voor Stichting Kempens Landschap
© James van Leuven voor Stichting Kempens Landschap

Contactinfo

Adres
Molenwijk 74
2260 Westerlo
Telefoonnummer
+32 (0)477 08 70 46
E-mailadres
info@beddermolen.be
Website
beddermolen.be/

De molen bezoeken

Dit kan op de eerste en derde zondag van 13 tot 17 uur of op afspraak voor groepen.

Informatie over het domein

Website domein Beddermolen

Boekingen en reservaties vakantiewoning

Website Beddermolen

Brood bestellen

Online bestellen

Ook interessant

Wat zoek je?

<