Ga naar hoofdinhoud
Gasthuismuseum Geel

Iedereen welkom in het Gasthuismuseum in Geel

Het Gasthuismuseum draagt de Geelse zorgtraditie hoog in het vaandel

  • Zien & doen

Het Gasthuismuseum in Geel vertelt het verhaal van de gasthuiszusters en de zieken die ze verzorgden. Maar ook de heilige Dimpna, de patrones van de geesteszieken, krijgt een belangrijke plaats in het museum. Met deze zorgtraditie in het achterhoofd biedt het museum rondleidingen op maat van specifieke doelgroepen aan.

Beeld ziekenverzorging aan Gasthuismuseum in Geel
Aandenken aan de viering 450 jaar Gasthuiszusters Augustinessen van Geel

Dementievriendelijk museum

'Kostbare ogenblikken' is een interactieve rondleiding waarbij ontdekken met je zintuigen centraal staan. In een nostalgische sfeer haal je samen met de gids herinneringen op.

Ga je liever zonder gids op pad? Het museum leent gratis herinneringskoffers uit waarmee je zelf aan de slag kan.

Parcours voor blinden en slechtzienden

Aanraken is toegelaten! Tijdens deze rondleiding voel, proef en ruik je het museum. Samen met de gids ontdek je voorwerpen op hun oorspronkelijke plaats, ruik je de open haarden en ontdek je de akoestiek van het kloostergebouw

Rolstoeltoegankelijkheid

Het museum is voor een groot deel toegankelijk voor wie minder goed te been is. Omdat er enkele smalle of moeilijker toegankelijke plaatsen zijn, is het niet mogelijk om je te verplaatsen in een rolstoel of scootmobiel breder dan 1m10. Je kan wel een rolstoel van het museum gebruiken en de medewerkers vragen om een extra hellend vlak te voorzien. Ook assistentiehonden zijn welkom!

Contactinfo

Adres
Gasthuisstraat 1
2440 Geel
Telefoonnummer
+32 (0)14 56 68 40
E-mailadres
gasthuismuseum@geel.be

Meer info?

Meer info over het aanbod van het museum voor specifieke doelgroepen, tarieven en openingsuren vind je op de website van het Gasthuismuseum.

Ook interessant

Wat zoek je?

<