Ga naar hoofdinhoud
Rolwagenpad in Hertberg

Rolwagenpad in het Provinciaal Groendomein Hertberg

Merodebossen toegankelijk voor iedereen

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

Wandelen en vertoeven in de Merodebossen dat wil iedereen. In Herselt kan dat ook dankzij het rolwagenpad van het Provinciaal Groendomein Hertberg.

Reeën spotten

Hertberg is een eindeloos gebied van bos en natuur, gelegen in een regio waar 3 provincies elkaar raken. Het domein is naast een bron van plezier en ontspanning voor de bezoeker ook een haven van rust en kalmte voor de natuurlijke bewoners. Bij valavond kan je geregeld reeën spotten en ook vleermuizen zijn er in verschillende soorten aanwezig.

vleermuizentoren in domein Hertberg
Vleermuizentoren in Hertberg

Hertberg, het groene hart van de Merodebossen

Rolwagenpad

Speciaal voor rolwagens en buggy's is er in Hertberg een rolwagenpad aangelegd van 4 km. Dit pad slingert langs eeuwenoude beukendreven en verborgen bospaadjes. Laat de rust naar je toe komen en geniet.

Het Rolwagenpad start en eindigt tegenover de taverne Mie Maan. Hier is ook parking voorzien voor andersvaliden. De route wordt in het geel aangeduid op dit kaartje.

Merodebossen

Merodebossen zijn een begrip in de streek. Dankzij het partnerschap van Landschapspark de Merode krijgen de bossen die ooit tot de adellijke familie de Merode behoorden een optimaal beheer.

Ook interessant

Wat zoek je?

<