Ga naar hoofdinhoud
Maagdentoren met beeld van de wandeling Met de Witte naar Zichem

Op pad met de Witte

Met de Witte door Zichem

  • Wandelen
  • Wandelen & fietsen

De Witte van Zichem is ongetwijfeld één van de bekendste inwoners van Zichem. En hij neemt je maar al te graag mee op pad! Maak je klaar voor een onverwachte tocht, want bij de Witte lopen de dingen vaak anders dan gepland...

Al spelend en wandelend Zichem verkennen

Deze gezinsvriendelijke wandeling van 3,3 km vertrekt aan het station van Zichem. Neem daar een gratis doe-boekje mee of download het hier, en je bent vertrokken.

De Witte begeleidt je op je tocht. Onderweg daagt hij je uit om verschillende spelletjes te spelen. Test of je sneller bent dan 't Trainke, betaal tol aan de tolwachten of speel een spelletje klompschieten. Tussendoor leer je bij over Zichem en lees je leuke anekdotes uit het boek van de Witte in het gratis doe-boekje.

Langs het traject van de wandeling staan 9 cortenstaal figuren, elk met hun eigen verhaal: de Witte van Zichem, Jan Van Lier (meier van Zichem), een koe, Pastoor Munte, de treinconducteur... Op het einde van de wandeling kan je een mooie foto maken van jezelf als de Witte, een boer of Moeder Cent.

De Maagdentoren, de Demerbroeken en nog zoveel meer!

Onderweg beklim je de Maagdentoren en geniet je van een prachtig uitzicht over de Demerbroeken. Via het vroegere Geuzenkerkhof, het marktplein, de Sint-Eustachiuskerk en het Elzenklooster wandel je langs de oevers van de Demer naar de watermolen en zo terug naar het station.

Bereikbaarheid

Wie met de wagen komt, kan parkeren in Zichem.

- Markt (blauwe zone)

- Station (Ernest Claesstraat 34c)

- Zaal De Hemmekes (Ernest Claesstraat)

De wandeling vertrekt aan het station van Zichem.

Huize Ernest Claes

Wat verderop vind je Huize Ernest Claes. Dit is niet alleen een museum over het leven en werk van de schrijver maar ook het bezoekerscentrum voor de Demerbroeken. Info en openingsuren vind je hier.

Ook interessant

Wat zoek je?

<