Ga naar hoofdinhoud
Hulshout Hof ter Borght Brug

Netewandeling langs Hof Ter Borght

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

Een netewandeling langs Hof Ter Borght in Hulshout combineert de rust van de rivier en de bossen met de charmes van het kasteelpark.

Stappen langs de Grote Nete

Aan de rand van Westmeerbeek, op de oever van de Grote Nete, ligt het witte kasteel Hof Ter Borght omringd met een prachtige kasteelpark. Het is een ideale tussenstop tijdens een Netewandeling tussen het Kasteel van prins de Merode in Westerlo (knooppunt 12) en de brug over de Nete in Hulshout (knooppunt 52). Aan alle knooppunten tussen de twee bruggen volg je simpelweg de kronkelende oevers van de Nete.

De natuur langs de Grote Nete is gevarieerd: broeken in de Kwarekken van Westerlo, bos en tot slot meer open landschap in Hulshout.

Reken wel dat de je met deze wandeling al gauw 16 kilometers in de benen hebt.

Meer weten over Hof Ter Borght

Het kasteeldomein van Hof ter Borght ontstond in de late 18de eeuw. Het kasteel is gebouwd als classicistisch landhuis met een prachtige orangerie, druivenserre, koetshuis en volière. Achter deze beschermde monumenten ligt een al even prachtig kasteelpark. De centrale vijver is aangekleed met een eendenkooi, een eeuwenoud bruggetje in Engelse stijl en een paviljoentje. Rondom de vijver liggen graspartijen en waardevolle bossen met eeuwenoude bomen en een verborgen ijskelder. De ligging naast de mooi meanderende Grote Nete, aan de rand van het Merodegebied, maakt het plaatje compleet. Sinds 2020 is het park ook langs de Netedijk toegankelijk over een nieuw aangelegd vlonderpad.

Contactinfo

Adres
Heide 41
2235 Hulshout

Toegankelijkheid

Het kasteel zelf is in privébezit, maar het prachtige kasteelpark is vrij toegankelijk voor het publiek.

Parkeren

Parkeren kan aan de kerk van Westmeerbeek.

Zowel via de Grote Netedijk als via de straatkant kan Hof Ter Borgt bezocht worden.

Startpunt wandeling vanuit Westerlo

Je parkeert gemakkelijk langs de straatkant aan de Marlybrug over de Grote Nete (N19) ter hoogte van het Kasteel de Merode.

Wandelnetwerk de Merode

Raadpleeg de routeplanner van het wandelnetwerk de Merode online of bestel de kaart.
De kaart is ook te koop in de toeristische infopunten van Landschapspark de Merode.

Ook interessant

Wat zoek je?

<