Ga naar hoofdinhoud
Hulshout Domein Hof ter Borght

Van 't Goor tot Hof ter Borght

Een wandeling van 9 km vanuit Westmeerbeek

  • Wandelen
  • Wandelen & fietsen

Deze wandeling combineert de rust van de natuur met de charmes van een kasteelpark. Door de graslanden en broekbossen van het Asbroek en de moerassen en natte heide van het Goor wandel je naar het kasteelpark van Hof ter Borght en de Grote Nete.

Wandelen vanuit Westmeerbeek

Deze wandeling vertrekt richting het natuurgebied Goor-Asbroek (ten oosten van knooppunt 68). In het Asbroek vind je een mix van graslanden, droge heide en broekbossen. Het Goor bestaat uit moerassen en natte heide. Door het kalkrijke opborrelende water is de rijkdom aan planten en dieren hier uniek. Het Goor-Asbroek wordt momenteel beheerd door Natuurpunt.

Tussen wandelknooppunt 377 en 204 ligt Hof ter Borght, een classicistisch kasteel met een groot domein dat grenst aan de Grote Nete. Niet alleen het kasteel zelf maar ook de vijver met gerestaureerd bruggetje en het paviljoentje stelen hier de show. Momenteel stellen Kempens Landschap en gemeente Hulshout alles in het werk om zowel de gebouwen als het park opnieuw de grandeur van weleer te geven. Het park is nu al publiek toegankelijk, o.a. via een vlonderpad vanaf de Netedijk. In de toekomst zal het kasteel een horecafunctie krijgen.

Wist je dat...
  • … Westmeerbeek zijn eigen ‘Manneken Pis’ heeft (tussen knooppunt 337 en 334)?
  • … je van in Westmeerbeek (knooppunt 204) naar het kasteel van prins de Merode in Westerlo (knooppunt 13) kan wandelen zonder de Netedijk te verlaten? Volg hiervoor 204 – 357 – 391 – 189 – 190 – 12 – 13. Reken op 7,5 km, enkele richting.

Contactinfo

Adres
Netestraat 6
2235 Westmeerbeek

Vertrekpunt

Aan het wandelbord naast de Sint-Michielskerk (Netestraat 6, Westmeerbeek) nabij wandelknooppunt 334. Je kan er vlakbij je wagen parkeren en er zijn enkele horecazaken vlakbij.

Afstand en knooppunten

Afstand: 9 km

Knooppunten: 334 – 290 – 68 – 66 – 202 – 15 – 393 – 66 – 68 – 377 – 204 – 280 – 381 – 334

Opgelet! In het Goor-Asbroek zijn stevige wandelschoenen of laarzen aangeraden. In natte periodes is een deel van de route niet of moeilijk toegankelijk.

Merk je tijdens je wandeling dat de bewegwijzering ontbreekt of niet correct is? Dan kan je dit melden via routedokter.be

Ook interessant

Wat zoek je?

<