Ga naar hoofdinhoud
Gerhagen_Bosmuseum_Tessenderlo

Stilte en meer in Gerhagen

Het eerste stiltegebied met kwaliteitslabel in Vlaanderen

  • Zien & doen
  • Rust & stilte
Leer alles over het bosleven in het Bosmuseum

Met een oppervlakte van 945ha voornamelijk bosgebied, kan je Gerhagen gerust de groene long van Tessenderlo noemen. Samen met de Merodebossen vormt Gerhagen één van de grootste aaneengesloten boscomplexen van Vlaanderen. Bovendien is Gerhagen als eerste in Vlaanderen uitgeroepen als stiltegebied met kwaliteitslabel.

Het Bosmuseum verklapt je alle geheimen van de bosdieren. Je vindt er ook alle praktische info over het domein en over Landschapspark de Merode. Gerhagen is dan ook 1 van de 5 onthaalpoorten tot het Merodegebied.

Voor ieder wat wils!

Voor kinderen

  • Kinderen kunnen naar hartenlust ravotten in de speeltuin op de zandvlakte en heuvelrug achter het Bosmuseum. De ouders of grootouders kunnen een oogje in het zeil houden vanaf de picknicktafels.
  • Het Fluisterpad is een ideale activiteit voor gezinnen. De Fluisteraar nodigt iedereen uit om de natuur te beleven in stilte. Omdat de Fluisteraar in het bos is opgegroeid, weet hij beter dan wie ook wat er in het bos leeft. Dwaal mee en geniet, luister en beleef!
    • Het Fluisterpad start aan de nestkasjeswand tegenover het Bosmuseum.
    • In het Bosmuseum kan je gratis een Fluisterrugzakje ophalen om je wandeling nog intenser te beleven.
  • In het Bosmuseum kan je terecht voor de permanente tentoonstelling "van ei tot ei".
Voor actievelingen

Als sporter heb je de keuze uit wandelen, lopen, joggen, fietsen, mountainbiken, ruitersport... en fitnessen op het trimparcour. Infoborden ter plaatsen leiden je de weg.

Voor honden en hun baasjes

Je hond kan zijn aangelijnde wandeling uitrazen in het hondenlosloopbos.

Voor de rustzoekers

Wil je het iets rustiger aanpakken? Trakteer jezelf dan met een ontspannen wandeling op het Stiltepad (3,5 of 6 km). Wandel in stilte, luister naar je ademhaling en de geluiden van de natuur. Je start aan de Nestkastjeswand tegenover het Bosmuseum. Stop onderweg zeker even aan de mijmerbank, een kunstwerk van Rafaël Timmermans. Daarnaast is het aan de Gerhagenvijver ook rustig verpozen, zowel voor een visser als voor een wandelaar.

Voor de echte durvers

Wil je graag het overzicht bewaren? En heb je tegelijkertijd geen hoogtevrees? 100 treden nemen je mee tot op bijna 19 meter hoogte voor een mooi uitzicht over de omgeving. De Toren kan je vinden bij de speeltuin.

Gerhagen mag zich terecht onthaalpoort van Landschapspark de Merode noemen

Contactinfo

Adres
Zavelberg 10
3980 Tessenderlo
Telefoonnummer
013 35 02 42
E-mailadres
gerhagen@tessenderlo.be
Website
www.tessenderlo.be/gerhagen

Parkeren

Er is een grote parking voorzien te Zavelberg 10, 3980 Tessenderlo.

Info en openingsuren Bosmuseum

Website Bosmuseum

Rolwagenpad

Een Rolwagenpad van 2,8 km neemt je mee doorheen het bos van Gerhagen.

Ook interessant

Wat zoek je?

<