Ga naar hoofdinhoud
Tessenderlo Gerhagen Stiltegebied

Stiltepad in Gerhagen

Geniet van de stilte in de natuur

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen
  • Rust & stilte

Gerhagen, één van de onthaalpoorten van Landschapspark de Merode, ligt middenin de Merodebossen. Het Stiltepad in het eerste stiltegebied met kwaliteitslabel in Vlaanderen is de plek bij uitstek om te genieten van de stilte.

Het Stiltepad

Het Stiltepad - 3,5 km of 6 km - is geen gewoon wandelpad. Je wandelt er in stilte, luistert naar je ademhaling, de geluiden van de natuur, het ruisen van de bomen, het fluiten van de vogels. Je laat al die indrukken op je inwerken en je ontspant je. Je neemt de tijd om even stil te blijven staan, je ogen te sluiten en te luisteren... naar jezelf en naar de omgeving. Stop zeker even aan de mijmerbank, een kunstwerk van Rafaël Timmermans. Ook de Gerhagenvijver is een ideale plek om even tot rust te komen, zowel voor een visser als voor een wandelaar.

In het infopunt aan het Bosmuseum kan je een stilterugzakje ontlenen. Dit gebruik je tijdens je wandeling over het Stiltepad om de rust rust in de natuur en jezelf op te zoeken. In het rugzakje zitten handige hulpmiddeltjes, zoals bijvoorbeeld een mijmerboekje met oefeningen en verhalen, een verrekijker, zoekkaarten, enz. Zet al je zintuigen op scherp en geniet optimaal van deze stilte en de rust.

Contactinfo

Adres
Zavelberg 10
3980 Tessenderlo
Telefoonnummer
013 35 02 42
E-mailadres
gerhagen@tessenderlo.be
Website
www.tessenderlo.be/gerhagen

Meer informatie

Vraag naar de gratis folder in het infopunt aan het Bosmuseum.

Website Gerhagen

Ook interessant

Wat zoek je?

<