Ga naar hoofdinhoud
Muzikale wandeling Laura en Bert

Muzikale wandeling Langdorp

Viool en accordeon aan de Heimolen

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

De muzikanten Laura Cortese en Bert Ruymbeek gingen samen met Lennaert Maes op stap in Langdorp. Onderweg stopten ze om muziek te maken. De Mer(en)ode was geboren.

In maart 2022 verbleven Laura en Bert in B&B de Meren in het kader van het Merodefestival. Ze maakten er nieuwe muziek en werkten aan hun bestaande repertoire, terwijl ze genoten van het uitzicht op de bossen.

Tijdens een wandeling met Lennaert Maes praatten ze over hun muzikale achtergrond, de liefde, folkmuziek, hoe ze muziek maken en over hoe wandelen in Landschapspark de Merode inspiratie bood voor nieuwe muziek. Aan de Heimolen en de Sint-Pieterskerk van Langdorp brachten ze voor de eerste keer hun nieuwe nummers. Eén ervan was de Mer(en)ode. Een ode aan hun verblijf in De Meren, aan de vallei van de Demer, en aan de pracht van Landschapspark de Merode.

Luister naar de podcast

Doe zelf de wandeling

Deze wandeling neemt je mee naar de overgang van de arme zandgronden van de Kempen in het rijkere leemgebied van het Hageland. Je wandelt langs de Heimolen uit 1662, de uitgestrekte Demervallei, de prachtige Sint-Pieterskerk en de beschermde dorpskern van Langdorp, om via de Bosberg weer terug te komen aan je startpunt.

Bekijk de video

Geniet van de Mer(en)ode en snuif de sfeer van de wandeling op.

Muzikale wandeling Laura en Bert
Laura en Bert © Bert Huysentruyt

Contactinfo

Adres
Windmolenstraat z/n
3201 Langdorp (Aarschot)
Telefoonnummer
+32 (0)16 50 12 13

Praktische info over de wandeling

Vertrekpunt: de wandeling vertrekt aan de Heimolen. Je kan parkeren op de parking tegenover het Ruitershof (Diepvenstraat 18, 3201 Aarschot)

Afstand: 8,35 km

Bewegwijzering: de wandeling is niet bewegwijzerd. Volg de route via Routeyou.

Meer info over deze muzikale wandeling

Deze muzikale wandeling is een realisatie van het Merodefestival. Zij brengen muzikanten uit heel de wereld naar het Merodegebied en laten hun muziek weerklinken op de mooiste plekken van het landschapspark.

Interesse in een concert in volle natuur? Raadpleeg merodefestival.be

Opname, mix songs, films

Bert Huysentruyt

Montage

Bert Huysentruyt, Jochen Smets en Marc Vandemoortele

Ook interessant

Wat zoek je?

<