Ga naar hoofdinhoud

Ten Kapittelberg

  • Kapittelbergstraat 4, 2230 Herselt
  • Labelhouders

Belgische wijnbouw gelegen in een mooi stukje Zuiderkempen in Landschapspark de Merode. Kom genieten van een glaasje Kapittelwijn op het rustige terras of in de 18de eeuwse wijnschuur.

Ten Kapittelberg is een wijnbouwbedrijf in de Kempen in Landschapspark de Merode sinds 1964, hier worden de Kapittelwijnen geteeld en gevinifieerd.

De Kapittelhoeve van de familie Willekens is gelegen op de grens van de Kempen en het Hageland in het mooie Herselt. De streek kent een lange geschiedenis van wijnbouw. En het wijngoed doet denken aan een middeleeuwse hoeve. Het ligt op amper 6 kilometer van de abdij van Averbode en 7 kilometer van de abdij van Tongerlo en reeds in de 15de eeuw leverden men wijn uit de streek aan deze abdijen.

De Kapittelberg is 32 meter hoog en is langs de noord- en oostflank afgeschermd door een woudgordel. De zuiderflank, beplant met 14 000 wijnranken over een oppervlakte van 4 hectare, deint uit in een groene vallei waar je overvallen wordt door échte natuur en stilte. De ondergrond bestaat uit zandsteen en kalksteen en gepaard met de gunstige ligging geniet het domein van een werkelijk microklimaat. Doordat de koude door de vallei trekt, geniet de zuiderflank steeds van een temperatuur die een paar graden hoger ligt dan de rest van de omgeving.

Op het domein worden lichtfruitige en licht zoete witte wijnen gemaakt en één rode wijn die genieten van een subtiele houtlagering. De familie Willekens kiest voor druiventeelt met respect voor de natuur.

Contactinfo

Adres
Kapittelbergstraat 4
2230 Herselt
Telefoonnummer
014 54 85 35
E-mailadres
info@kapittelberg.be
Website
www.kapittelberg.be

Openingsuren

Raadpleeg de openingsuren hier.

Wijnen om...

... ter plaatse van te genieten op het zomerterras.

... te kopen en thuis van te genieten of om cadeau te geven.

<