Ga naar hoofdinhoud

Paternoster bier

  • Ernest Claesstraat 130, 3271 Scherpenheuvel-Zichem
  • Labelhouders

Op het etiket van Paternoster prijkt een ‘dame met pit’. Deze dame staat voor een hedendaagse invulling van de ‘Paters & Prinsen’, met eerbied voor de rijke geschiedenis in de Merode. Wonen, fietsen, wandelen of dolen. Met vrienden of alleen. Proef van het schoon en het lekkers van de streek. Het Paternosterbiertje neemt je mee op weg.

Een dame met pit in een regio met smaak…

Paternoster is de markt sinds 2009. Paternoster Donker is een stevige dame wat smaak en afdronk betreft. Je ruikt de licht gebrande mouten en de caramel. De caramel komt steviger aanzetten in de smaak. Met een goeie bitterheid in de afdronk. Paternoster Tripel is een toegankelijke en vlot drinkbare tripel met een hoppig aroma en een subtiele kruidigheid. Deze dame smaakt fruitig en lichtromig in het begin, met een lichte bitterheid in de afdronk. In het aroma van Paternoster Framboos komt de framboosfruitigheid en lichte zurigheid je tegemoet. De smaak is een combinatie van zoet en zuur in het begin. Wat later komt de bitterheid aanzetten. Deze dame scherpt de honger aan. Kortom, een ideaal biertje als aperitief voor de maaltijd, maar ook een ideale dorstlesser.

Je kunt ook van het Paternoster bier genieten tijdens of na de Culinaire fietstocht 'Paters en Prinsen' in het Merodegebied. Deze ontspannende fietstocht brengt je door Landschapspark de Merode met tussenstops bij lokale ondernemers.

<