Ga naar hoofdinhoud
Fietsers

Culinair fietsen in het Merodegebied

Een ontspannende fietstocht door Landschapspark de Merode met tussenstops bij lokale ondernemers.

  • Wandelen & fietsen
  • Fietsen
  • Eten & drinken

Deze culinaire fietstocht, georganiseerd door Paters & Prinsen, vertrekt aan Herberg Mie Maan met een stevig ontbijt. Van daar gaat het langs verkeersarme wegen naar Brasserie Central op de markt in Zichem. Een lekker middagmaal wacht op je, met een keuze tussen huisgemaakte videe of stoofvlees in Paternosterbier, telkens met lekkere frietjes. De calorieën fiets je er terug af langs de abdij van Averbode, om uiteindelijk te belanden in de schaduw van het kasteel van Prins de Merode. Brasserie Westelhof heeft een lekker paletje van streekzoetigheid voor je klaargemaakt.

De fietsroute

Je krijgt een routebeschrijving en een kaartje mee bij vertrek. De route volgt de fietsknooppunten en is dus eenvoudig te volgen.

  • Mie Maan - Café Central: 34 km
  • Café Central - Westelhof: 17,8 km
  • Westelhof - Mie Maan: 5,5 km

Onderweg kom je o.a. langs de abdij van Averbode, de Heimolen en de Maagdentoren en fiets je door het Provinciaal Groendomein Hertberg en langs de Demerbroeken en de Langdonken.

Contactinfo

Adres
Diestsebaan 28
2230 Herselt

Praktische info

Fietsen kan van april tot oktober en dit op vrijdag, zaterdag en zondag.

Je kan vertrekken tussen 9u en 11u na het ontbijt bij Mie Maan. Daar ontvang je de routebeschrijving en de bonnetjes voor het ontbijt, middagmaal, dessert én een Paternoster bij aankomst in Mie Maan op het einde van de dag.

Reserveren

Reservatie is verplicht via info@patersenprinsen.be of 0476.90.76.30. Op patersenprinsen.be kan je terecht voor verdere praktische info en de tarieven.

Een fietstocht op maat is mogelijk voor groepen, bedrijven en verenigingen.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Vraag naar een ontwerp op maat met een persoonlijke tekst en foto.

Ook interessant

Wat zoek je?

<