Ga naar hoofdinhoud
Evenement

Working Equitation event Poedertoren

  • zo 16 jun. 2024
  • 08:30
  • De Poedertoren

Dit jaar wordt er voor de allereerste keer in Herselt een officiële Working Equitation wedstrijd georganiseerd. Nog nooit van gehoord? Dat kan, want het is een vrij nieuwe, maar snelgroeiende paardensporttak.

Working Equitation is een spectaculair mix van precisie, behendigheid en traditionele vaardigheden te paard met zowel elementen uit dressuur, trail parcours, speed als runderen drijven. Boeiend, zowel voor wie de sport beoefent als voor de toeschouwer.

Kijken en genieten

Benieuwd? Dan is dit je kans om met Working Equitation kennis te maken. Want ook toeschouwers zijn van harte welkom op het gezellige terras van de Poedertoren. Een uitstap voor jong en oud dus.

Met fiets (en trein) kan ook!

Voor sportievelingen hebben we nog iets extra in petto: twee fijne Merodefietstochten passeren dit event. Ze zijn niet bewegwijzerd maar volgen de fietsknooppunten. De Poedertoren ligt tussen knooppunt 17 en 88. Neem een kijkje bij:

- Schipperen door de speeltuin van de Witte

- Een groen paradijs tussen twee abdijen

Bovendien kan je met de combi trein en fiets zo ook ter plaatse geraken!

Locatie

Adres
Poedertoren 5
2230 Herselt
Telefoonnummer
+32 (0)474/413626
E-mailadres
info@depoedertoren.be
Website
www.teambuildingdepoedertoren.be

Meer info

Als toeschouwer ben je welkom zonder inschrijvingen. Gratis toegang.

Inschrijvingen voor ruiters worden enkele weken op voorhand opengesteld. Meer info bij de organisator.

Parkeerweide ter plaatse.

Weetje

België heeft tijdens het laatste wereldkampioenschap de 4de plaats behaald dankzij Virginie Dubus. In september 2024 zal een nieuw team van 4 ruiters België vertegenwoordigen op het Europees kampioenschap in Tsjechië.

<