Ga naar hoofdinhoud
Vogelkijkhut in Webbekoms Broek

Webbekoms Broekwandeling

Kies voor een wandeling van 3,5 km, 5 km of 9 km vanuit Diest

 • Wandelen & fietsen
 • Wandelen

Wandel langs de historische verdedigingswallen van de stad Diest en ontdek het natuurgebied Webbekoms Broek. Dit gecontroleerd overstromingsgebied beschermt de bewoners in de Demervallei tegen wateroverlast.

Praktische informatie
 • Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovenlaan 48, 3290 Diest. Wandelknooppunt 9. Er staat een infobord over deze wandelingen. Je kan vlakbij parkeren (aan het bezoekerscentrum of De Halve Maan). In het centrum van Diest vindt je verschillende horecazaken.
 • Met de trein: het station van Diest ligt 1,5 km verder (volg knooppunten 373 - 424 - 97 - 9 naar het vertrekpunt)
 • 3,3 km
 • 4,7 km
 • 9,1 km
  • Knooppunten: 9 - 91 - 92 - 901 - 93 - 95 - 272 -9
  • Wandelkaart
Wandelen vanuit Diest

Het provinciedomein de Halve Maan is een ideaal vertrekpunt om het Wandelnetwerk de Merode te ontdekken.

Diest heeft een bijzonder rijk verleden. In 1499 kwam de stad door ruil in het bezit van Engelbert, graaf van Nassau. Eén van Engelberts opvolgers, René van Châlon, voerde sinds 1530 ook de titel ‘Prins van Oranje’, wat na 3 eeuwen aanwezigheid van de Oranjes Diest de titel ‘Oranjestad’ opleverde.

Wie houdt van een stukje UNESCO-werelderfgoed, moet zeker een bezoekje brengen aan het begijnhof. Aan de andere kant van de stad brengt het wandelnetwerk je tot op de Diestse Citadel, een in Vlaanderen uniek exemplaar dat de identiteit van Diest als vestingstad bevestigt.

Ontdek je graag het prachtige Webbekoms Broek dan kan je kiezen voor één van de suggestiewandelingen op deze webpagina. Ze loodsen je door dit overstromingsgebied van zo’n 240 ha. In het bezoekerscentrum verneem je meer over thema’s als de historiek van de Diestse wallen, het landschap in en rond Diest en de waterproblematiek van de Demer.

Wandel je van hieruit naar het noorden dan kom je in natuurgebied Dassenaarde terecht. Trek je richting het zuiden dan wandel je naadloos over van Wandelnetwerk de Merode op Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels.

Contactinfo

Adres
Omer Vanaudenhovenlaan 48
3290 Diest
Telefoonnummer
013 31 15 28
E-mailadres
provinciedomein.diest@vlaamsbrabant.be

Ook interessant

Wat zoek je?

<