Ga naar hoofdinhoud
Vogelkijkhut in Webbekoms Broek

Webbekoms Broekwandeling

Kies voor een wandeling van 3,5 km, 5 km of 9 km vanuit Diest

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

Wandel langs de historische verdedigingswallen van de stad Diest en ontdek het natuurgebied Webbekoms Broek. Dit gecontroleerd overstromingsgebied beschermt de bewoners in de Demervallei tegen wateroverlast.

Wandelen vanuit Diest

Het provinciedomein de Halve Maan is een ideaal vertrekpunt om het Wandelnetwerk de Merode te ontdekken.

Je trekt hier zonder moeite het prachtige Webbekoms Broek in dankzij één van de suggestiewandelingen in het natuurgebied. Ze loodsen je door dit overstromingsgebied van zo’n 240 ha. De mooie graslanden, rietlanden, bosjes, unieke bloemen en vele water- en moerasvogels geven het zijn poëtische bijnaam ‘wachtbekken vol natuur’. Zie je de ooievaarspalen? Hier worden de laatste jaren kleine vogels geboren!

In het bezoekerscentrum verneem je meer over de historiek van de Diestse wallen, het landschap in en rond Diest en de waterproblematiek van de Demer. Op de stadswallen, aan het Boerenkrijgplein, kan je even uitrusten aan de Demertrefplaats met ‘kanonnen’ (tussen knooppunten 9 en 97). De perfecte plek voor een lekkere picknick!

Maar ook de historische binnenstad is een bezoekje waard met een schatkamer aan erfgoed. Verken de smalle straatjes van het 13e eeuwse begijnhof die een authentieke charme uitstralen. Achter de oude muren ligt een oase van rust en schoonheid. Niet voor niets werd deze plek uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed! Afgewisseld met een gezellig terras en omgeven door groene oases biedt Diest een mooie mix met voor ieder wat wils.

Wandel je van hieruit naar het noorden dan kom je in natuurgebied Dassenaarde terecht. Trek je richting het zuiden dan wandel je naadloos over van Wandelnetwerk de Merode op Wandelnetwerk Hagelandse Heuvels.

3,3 km - groene balk
4,7 km - oranje cirkel
9,1 km - rode driehoek

Contactinfo

Adres
Omer Vanaudenhovenlaan 48
3290 Diest
Telefoonnummer
013 31 15 28
E-mailadres
provinciedomein.diest@vlaamsbrabant.be

Vertrekpunt

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Webbekoms Broek, Omer Vanaudenhovenlaan 48, 3290 Diest. Wandelknooppunt 9. Er staat een infobord over deze wandelingen. Je kan vlakbij parkeren (aan het bezoekerscentrum of De Halve Maan). In het centrum van Diest vindt je verschillende horecazaken.

Met de trein: het station van Diest ligt 1,5 km verder (volg knooppunten 373 - 424 - 97 - 9 naar het vertrekpunt)

3,3 km - groene balk

Knooppunten 9 - 97 - 98 - 91 - 91 - 9

Wandelkaart

4,7 km - oranje cirkel

Knooppunten 9 - 91 - 93 - 95 - 272 - 9

Wandelkaart

9,1 km - rode driehoek

Knooppunten: 9 - 91 - 92 - 901 - 93 - 95 - 272 -9

Wandelkaart

Ook interessant

Wat zoek je?

<