Ga naar hoofdinhoud

Natuurboerderij het Bolhuis

  • Asdonkstraat 49, 3294 Molenstede
  • Labelhouders

Midden het natuurgebied Dassenaarde, ligt de eeuwenoude Kempische hoeve het Bolhuis. Hier grazen oude lokale rassen van koeien, schapen, geiten, … op de bloemrijke graslanden en purperen heide. Ontdek Landschapspark de Merode met een ezeltje aan je zij of op een Ijslands paard. Tijdens een meerdaagse trektocht overnacht je in een safaritent op onze boerderij of unieke plekken midden het bos. Leer wol spinnen tijdens onze wolworkshops, doe mee met onze yoga- en paardrijweekends of kom mee matra’s zingen. Kurt en Jozefien heten je hier van harte welkom!

Wandel met een ezel door bos en hei

Natuurboerderij het Bolhuis is het vertrekpunt voor een unieke wandeling door de Merodebossen met een ezel aan je zijde. Kinderen tot 12 jaar kunnen op de ezel zitten terwijl een volwassene de ezel leidt. Je krijgt een wandelkaart en een korte uitleg over hoe je met de ezel moet omgaan. En dan, vertrekken maar! Je wandelt langs kleine paadjes en zandwegen door bos, hei en langs velden.

Je kan tochten maken van 5, 8, 12 of 15 km.

Maak een buitenrit op een IJslands paard

Voor wie enige ruiterervaring heeft, is een buitenrit in Landschapspark de Merode op de rug van een Ijslands paard bij Natuurboerderij het Bolhuis een unieke belevenis. Je kan een tocht maken van 2, 3, 4 uur of een ganse dag.

Je rijdt op IJslandse paarden: een uniek ras met unieke gangen. IJslandse paarden zijn kleine paarden met een aangenaam karakter en een fijn temperament. Ze zijn niet alleen mooi om zien maar hebben naast stap, draf en galop ook tölt. Dit is een bijzondere viertakgang die zo snel is als draf maar waarbij je ontspannen in het zadel blijft zitten.

Je gaat onder begeleiding op pad in een klein groepje tot 4 ruiters. Je rijdt op de eigen IJslandse paarden van Natuurboerderij het Bolhuis. Geen managepaarden dus maar paarden waarmee je een unieke rijervaring kan beleven: pure paarden voor puur rijplezier. Je rijdt over kleine paadjes en zandwegjes in het natuurrijke en uitgestrekte Landschapspark de Merode.

Twee- of meerdaagse ezeltrektochten

Een ezeltrektocht is de meest unieke manier om Landschapspark de Merode te verkennen. Waar in Vlaanderen kan je nog dagen dwalen door mooie natuur?

Overnachten doe je op één van de kampplaatsen van Natuurboerderij het Bolhuis. Je overnacht in een grote canvas safaritent. Het Bolhuis zorgt voor het transport van je bagage en de opbouw van het kamp met naast de tent ook een kampkeuken en kampvuurschaal.

Je vertrekt voor twee of meer dagen langs bos en hei over smalle paadjes en kleine zandwegen. Kinderen tot 12 jaar kunnen op de ezel zitten terwijl een volwassene de ezel leidt. Na de nodige uitleg over de omgang en de verzorging van de ezel op Natuurboerderij het Bolhuis ga je zelf op pad. Je picknick, water en regenjassen kunnen in de zadeltassen op de ezel.

Tweedaagse paardrijtochten

Onder begeleiding van het Bolhuis ga je twee dagen op pad op de rug van een Ijslands paard. Dit is weggelegd voor iedereen met een zeker rijervaring.

Overnachten kan op één van de kampplaatsen van Natuurboerderij het Bolhuis. Je slaapt dan in een grote canvas safaritent en we voorzien ook in het transport van je bagage en een kampkeuken en kampvuurschaal. Je kan ook kiezen voor een meer luxueuzere versie. Overnachten doe je dan in een B&B met ’s avonds een gastronomisch maal en ’s morgen een uitgebreid ontbijtbuffet.

Het bolhuis - Ezelstocht Het Bolhuis - Ezelstocht2
Ezelstochten, met of zonder overnachting

Laat de drukte van alle dag achter je, proef de prachtige natuur en kom in contact met je eigen natuur

Natuurboerderij het Bolhuis werkt al meer dan 20 jaar samen met de natuurbeheerders in Landschapspark de Merode bij het beheer van de mooiste natuurgebieden. Op de boerderij is alles puur natuur. De Kempense runderen, Ardense voskopschapen, Kempense geiten, Kempense kippen, … eten alleen wat de natuur hen te bieden heeft. Je kan er biologisch gecertificeerd, de meest duurzame, lokale en lekkere biefstukken, worstjes, lamskoteletten, kippenboutjes,… en eieren kopen.

Contactinfo

Adres
Asdonkstraat 49
3294 Molenstede
Telefoonnummer
0473 94 79 08
E-mailadres
info@bolhuis.be
Website
www.bolhuis.be

Meer informatie en reserveren

Het volledige aanbod van Het Bolhuis kan je hier vinden. Je kan er ook reserveren voor de ezelwandelingen en paardrijtochten.

Hoeveproducten bestellen

Bestel hier maandelijks je hoeveproducten.

<