Ga naar hoofdinhoud

den Boogerd

  • Karestraat 35, 3545 Zelem
  • Labelhouders

Het bedrijf, ‘den Boogerd’, legt zich sinds 2008 als landbouwonderneming toe op het aanplanten en uitbaten van authentieke hoogstamboomgaarden. Die uitbating gebeurt op een biologisch verantwoorde manier: dat betekent dat de middelen die de natuur ons ter beschikking stelt, gebruikt worden om het fruit gezond te laten rijpen.

Erkend labelhouder Landschapspark de Merode

TÜV Nord Integra doet regelmatig controle over het naleven van de regels van de bioteelt. Schapen grazen tussen de bomen en houden het gras in toom, nestkastjes in alle soorten en maten zijn een uitnodigende woonst voor allerlei vogels, insectenbestrijders bij uitstek. Bijen en hommels geven de natuurlijke bestuiving een behoorlijke opkikker en produceren heerlijke honing.

Samen met de natuur zorgt dat ervoor dat het fruit van de bomen niet behandeld hoeft te worden met chemische producten. Zo kan het verwerkt worden tot overheerlijk, gezond en puur sap, stroop en andere producten.

Puur appelsap

Het belangrijkste product van den Boogerd is appelsap, dat ze aanbieden in 16 verschillende variëteiten. Er zijn verschillende soorten puur appelsap, geperst uit één unieke appelvariëteit maar ook meerdere gemengde sappen. Al deze sappen zijn puur en ongezoet en worden gemaakt van biologisch gecertificeerd fruit. Daarnaast wordt er ook stroop, gelei en walnotenolie geproduceerd. Voor het onderhoud van de boomgaarden wordt gebruik gemaakt van schapen. De jaarlijkse aangroei van de kudde wordt verkocht voor de kweek of de slacht.

Voedselbos

Den Boogerd start met een nieuw project: de aanleg van een voedselbos. Meer info, ook over hoe je er zelf deel van kan uitmaken, vind je hier.

Contactinfo

Adres
Karestraat 35
3545 Zelem
E-mailadres
denboogerd@gmail.com
Website
www.denboogerd.be

Wekelijkse verkoopavonden

Elke woensdagavond van 18u tot 20u in de loods (Schansstraat 29, Zelem).

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief om wekelijks op de hoogte te blijven van het aanbod aan fruit en evenementen waaraan den Boogerd deelneemt.

<