Ga naar hoofdinhoud

De Vlaspit

  • Basilieklaan 53, 3270 Scherpenheuvel-Zichem
  • Labelhouders

De Vlaspit is een sociaal tewerkstellingsproject. Ze geven werk en opleiding aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt. De Vlaspit staat voor kwaliteitsvolle producten en diensten vanuit een maatschappelijke meerwaarde.

De Vlaspit levert maatwerk op mensenmaat.

De Vlaspit levert, als sociaal economiebedrijf, talloze diensten aan diverse klanten, bedrijven, organisaties, gemeentebesturen, en particulieren. Je kan er terecht voor facilitaire diensten zoals groenonderhoud, poets, kleine kluswerken of extra inzet van een groep medewerkers in je bedrijf. In het kaarsen- en kurkatelier en voor de energiesnoeier staat duurzaamheid centraal. Jaarlijks verzamelt en verwerkt de werkplaats meer dan 80 ton kurken en kaarsresten. De kurk wordt verwerkt tot ecologische isolatie en grondstof voor andere toepassingen. Met de gerecycleerde parafine worden nieuwe buitenkaarsen gemaakt. Genieten van huisbereide gerechten en streekproducten kan je in de 2 horecazaken van het maatwerkbedrijf; eetcafé De Heerlyckheid in het toeristisch centrum van Scherpenheuvel en buurtrestaurant Het Beverbeekhuis in Diest.

De Vlaspit, eetcafe de Heerlyckheid De Vlaspit, Het Beverbeekhuis in Diest
Eetcafé De Heerlyckheid in het toeristisch centrum van Scherpenheuvel en buurtrestaurant Het Beverbeekhuis in Diest.

De Vlaspit kaarsen, puur ambacht.

Bedrijfsbezoeken

De Vlaspit organiseert ook bedrijfsbezoeken. Je kan er terecht voor een ½ dag of dagprogramma om persoonlijk kennis te maken met de meerwaarde van maatwerk en sociale economie. Je ontdekt het ambacht van het kaarsen maken, de recyclage van parafine en kurk, al dan niet in combinatie met een ontbijt of lunch in het eetcafé.

Contactinfo

Adres
Basilieklaan 53
3270 Scherpenheuvel-Zichem
Telefoonnummer
+32(0)13 78 46 34
E-mailadres
info@devlaspit.be
Website
www.devlaspit.be
<