Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Mountainbikenetwerk de Merode in een nieuw jasje

  • 31 mei 2023
  • In de pers

De borden van het mountainbikenetwerk de Merode zitten in een nieuw jasje! Landschapspark de Merode vzw, Sport Vlaanderen en de lokale besturen van Laakdal, Herselt, Scherpenheuvel-Zichem en Westerlo sloegen hiervoor de handen in elkaar.

Sport Vlaanderen zorgde voor de nieuwe borden en Landschapspark de Merode voor het bijhorende meubilair dat vervangen moest worden. De lokale besturen namen op hun beurt de plaatsing van alle palen en borden voor hun rekening.

Handig detail: de nieuwe borden aan de Kempense kant van het Merodegebied vermelden nu ook de Hagelandse routes van de gemeenten Aarschot, Scherpenheuvel-Zichem en Diest. Samen zijn al deze routes goed voor 231 km aanééngesloten mountainbikeplezier in Landschapspark de Merode.

"Voor wie graag met de wielen in het zand een uitdaging aangaat, is deze regio op de grens van Kempen en Hageland zeker het ontdekken waard. Van overwegend plat parcours in de valleien tot steile ijzerzandsteenheuvels, in het Merodegebied vind je het allemaal", vertelt Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode. Tine Gielis, burgemeester van Laakdal vult haar graag aan: "Inderdaad, dankzij de verschillende lussen en moeilijkheidsgraden komt elke mountainbiker hier aan zijn trekken. Er wordt zelfs aan de jongste sportievelingen gedacht. Zo zitten er enkele kindvriendelijk lussen in het netwerk, waaronder de rode lus die in Eindhout vertrekt."

De update van het mountainbikenetwerk kadert in een meerjarenplan waarbij alle recreatieve routes van het landschapspark een opknapbeurt krijgen. Eerder werden al tientallen wandel- en fietsborden vernieuwd, de ruiter- en menroute komt aan de beurt in een volgende fase.

<