Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Kunstwedstrijd 'beuken van mensen' OXOt Westerlo

  • 2 januari 2023

OXOt! vzw lanceert de kunstwedstrijd 'Beuken van Mensen'. Laat je inspireren door Krekkemie en maak je eigen verhaal!

Sculptuur Krekkemie + oud verhaal = nieuw verhaal

Krekkemie? Dat is een statig en trots vrouwelijk figuur dat uitgehouwen werd uit een boomstam in de Kwarekken in Westerlo.

Oud Verhaal? Een oud verhaal is een verhaal gelinkt aan de natuur of een natuurgebied of Landschapspark de Merode, of een verhaal uit je kindertijd of...

Nieuw verhaal? Schrijf een nieuw verhaal waarbij de sculptuur Krekkemie én oude verhalen als inspiratie dienen. Alle kunstvormen zijn toegelaten: een kortverhaal, een sprookje, een beeldverhaal, animatie op papier of film, een kunstwerk op doek, een beeldhouwwerk, een foto, een performance, een collage,...

Hoe kan je deelnemen?

De deadline om deel te nemen is intussen verstreken. Wie inschreef, heeft tot 9 april 2023 tijd om zijn of haar werk binnen te brengen.

Alle werken worden tentoongesteld tijdens een expo op 5, 6 en 7 mei met een afsluitende prijsuitreiking op 7 mei. Meer info vind je hier.

Er zijn 3 prijzen te verdelen: de winnaar ontvangt €400, de prijs voor de 2de plaats: €150, 3de prijs: €100.
Een jury beslist hierover. Deze jury wordt samengesteld door OXOt! vzw.

Deze kunstwedstrijd is een organisatie van OXOt! vzw en krijgt financiële steun van Landschapspark de Merode (Subsidieoproep Verhaalvertellers van Landschapspark de Merode).

<