Ga naar hoofdinhoud
Nieuws

Diest eerste Hagelandse gaststad voor expo de Merode

  • 17 april 2024
  • In de kijker
  • In de pers

Drie provincies, negen gemeenten, de Vlaamse overheid en vele andere partners engageren zich al 20 jaar voor een kwaliteitsvolle ontwikkeling van het Merodegebied, op de grens van Kempen en Hageland. Deze mijlpaal wordt gevierd met een rondreizende openluchttentoonstelling met foto’s van toen en nu. Samen met luchtfotograaf Alain Pardon neemt Landschapspark de Merode je in vogelvlucht mee door al het moois uit de streek.

Spectaculaire beelden van natuur, open veld, abdijen en kastelen wisselen af met achtergrondinformatie rond het landschapspark. Wat vanuit de lucht opvalt is dat naast bos en heide ook water een prominente plaats inneemt in het gebied. Niet alleen door de aanwezigheid van de Demer en de Grote Nete, maar ook de vele vennen en broeken schitteren op foto.

De negen Merodegemeenten mogen elk op hun beurt de expo verwelkomen. De tentoonstelling doet vanaf 17 april voor de eerste keer de provincie Vlaams-Brabant aan, in het Begijnhof van Diest. Op 17 april werd de tentoonstelling in Diest plechtig geopend. Ook fotograaf Alain Pardon was van de partij.

<