Ga naar hoofdinhoud
Evenement

Verteltheater op Merodewandeling van nieuw naar oud kasteel VOLZET

  • zo 23 apr. 2023
  • 14:00 - 17:00
  • Kasteel van Gravin Jeanne de Merode
  • Kindvriendelijk

Op het wandelparcours tussen het “nieuw” kasteel van gravin Jeanne de Merode en het “oud” kasteel van prins de Merode ontmoeten de wandelaars verhaalvertellers op bijzondere locaties.

Gravin Jeanne de Merode vertelt over de bouw van haar kasteel en hoe ze er leefde tussen 1911 en 1944. Markies Jean Philippe Eugène de Merode vertelt over zijn jachtpartijen en de aanleg van zijn kasteelpark met vijver, de vele dreven en bossen. Prins de Merode is nog altijd ere-hoofdman van de Sint-Sebastiaansgilde. Een schutter van de gilde vertelt hoe dat gekomen is. Bij de oude dekenij staat deken Fierens klaar om iets te zeggen over dit indrukwekkende gebouw van de norbertijnen uit 1618.


De figuranten dragen kostuums uit de tijd waarin ze leefden. Tijdens de wandeling licht een gids enkele bijzonderheden toe langs het parcours: het Boerenkrijgmonument, de gerechtslinde en het marktplein.

In de tuin van de oude dekenij krijgt elk deelnemer een lokaal drankje.

Dit is een organisatie van Toerisme Westerlo. Zij kunnen hiervoor rekenen op een projectsubsidie in kader van 'Op zoek naar de verhaalvertellers van Landschapspark de Merode'.

Locatie

Adres
Boerenkrijglaan 61
2260 Westerlo
Telefoonnummer
+32 (0)14 54 54 28
E-mailadres
info@toerismewesterlo.be

Reserveren en tickets

Toerisme Westerlo

Tickets kosten € 5.

Start wandeling

Er start een wandeling om 14u en eentje om 14u30.

Vertrekplaats: kasteel van Jeanne de Merode, nu gemeentehuis van Westerlo (Boerenkrijglaan 61, 2260 Westerlo)

<