Ga naar hoofdinhoud
Evenement

Geel Wintert!

  • vr 8 dec. 2023 - zo 10 dec. 2023
  • Stadscentrum Geel

Waar beter de kerstsfeer opsnuiven dan op Geel Wintert!? Kuier tussen charmante houten chalets, proef een lekkere jenever, verwarm je aan een pittige glühwein of kies voor een lekker winterhapje. De authentieke kerststal en sfeervolle kerstverlichting maken de kerstervaring helemaal compleet.

Tijdens Geel Wintert! is er ook heel wat leuke (kinder)animatie te beleven. Ga op de foto met de Kerstman, ontmoet één van je favoriete kerstfiguren, ervaar een magische goochelshow, laat je gezicht omtoveren in een kerstelfje of vraag een zuurstok volledig van ballonnen gemaakt. Geel Wintert heeft het allemaal!

Een echte blikvanger dit jaar is de spiegeltent die trots op het marktplein staat te pronken. Deze tent ademt één en al nostalgie en sfeer uit en is de ideale setting voor tal van leuke activiteiten tijdens de eindejaarsperiode. Tijdens Geel Wintert! is de tent trouwens dé plaats bij uitstek om even op te warmen of een lekker drankje te nuttigen!

©hoofdfoto: Kristof Donné

Bewonder de gerestaureerde Sint-Amandskerk

Al honderden jaren pronkt het imposante doksaal met zijn twee orgels in de Sint-Amandskerk. De orgels zijn van de hand van de Duitse orgelbouwer Christiaan Penceler en werden geplaatst in 1717.

Van mei 2022 tot en met mei 2023 kreeg het unieke barokinterieur van de kerk een grondige opknapbeurt. Op zondag 10 en 17 december, tijdens Geel Wintert!, kun je met de gids gratis het prachtig gerestaureerde interieur komen bewonderen.

Beklimming Sint-Amandstoren

Op zaterdag 9 & 16 zondag 10 & 17 december krijg je de kans om de toren van de Sint-Amandskerk onder begeleiding van een stadsgids te beklimmen. Hier heb je niet alleen en prachtig uitzicht over het kerstgebeuren, maar ook over heel Geel.

Smeer je benen al maar in, want het wordt een stevige klim!

Locatie

Adres
Markt
2440 Geel

Openingsuren

Vrijdag: 17 tot 24 uur

Zaterdag: 14 tot 24 uur

Zondag: 14 tot 22 uur

Praktische info rondleiding

Zondag 10 en 17 december om 14 uur

Locatie: Sint-Amandskerk, marktplein

Gratis

Max. 20 personen per gids toegelaten

Praktische info beklikkming

De rondleidingen starten om 16 en 17 uur.

Tickets kosten 1 euro per persoon en kunnen aangekocht worden bij dienst toerisme en stadsanimatie.

Per rondleiding worden er max. 15 personen toegelaten.

Organisatie

Stad Geel

<