Ga naar hoofdinhoud
Schoterse bossen

Langs de Schoterse bossen

Een wandeling van 12 km vanuit Tessenderlo

  • Wandelen & fietsen
  • Wandelen

Vanuit het centrum van Tessenderlo wandel je door de Schoterse bossen tot aan natuurgebied Gerhagen. Terugkeren doe je via natuurgebied Baalberg.

Wandelen vanuit Tessenderlo

Het centrum van Tessenderlo is een ideale plaats om te vertrekken voor een wandeling langs het wandelnetwerk de Merode. Je vertrekt er uit de gezellige dorpskern en hebt keuze zat uit restaurants of cafeetjes om je wandeldag te beginnen of af te sluiten.

Via de Schoterse bossen ben je snel in het natuurgebied Gerhagen, het eerste officiële stiltegebied van Vlaanderen. Gerhagen, een samentrekking van ‘Gener-Hagen’ betekent gewoon ‘gindse bossen’.

In Gerhagen vind je, naast uitgebreide wandelmogelijkheden ook het Bosmuseum, een fitometer en een uitkijktoren (beter bekend als de VVV-toren), vanwaar je een spectaculair zicht hebt op de omgeving. Wandel hier ook even langs de mooie heide- en vengebieden Pinnekesweijer en Houterenberg.

Kom je terug in Tessenderlo centrum, bezoek dan nog even de Sint-Martinuskerk (1444) en haar monumentale koordoksaal. Ook de molen op de Berg is de moeite waard. In het centrum vind je het geschiedkundige museum De Kelder.

Contactinfo

Adres
Markt 15A
3980 Tessenderlo

Vertrekpunt

Gemeentehuis Tessenderlo, Markt 15A. Aan knooppunt 243. Er staat een infobord over deze wandeling aan het gemeentehuis. In het centrum vind je verschillende horecazaken. Er zijn verschillende parkings waar je vrij kan parkeren. Op de markt zelf geldt een blauwe zone (2 u).

Afstand en knooppunten

Afstand: 12 km

Knooppunten: 243 - 312 - 313 - 314 - 315 - 316 - 117 - 113 - 302 - 192 - 226 - 227 - 229 - 228 - 241 - 243

Wandelkaart

Ook interessant

Wat zoek je?

<