Ga naar hoofdinhoud
Evenement

Frivole begijntjes

  • wo 27 sep. 2023
  • 18:00 - 20:00
  • Begijnhofpoort
  • Minder dan 5 km

Tijdens deze themawandeling maken we eerst een verkennende tocht door het Diestse begijnhof met wetenswaardigheden over de geschiedenis van het hof, de huizen, de conventen, de kerk en het dagdagelijks leven van de ‘mulieres religiosae.’

Het tweede deel van de rondleiding bestaat uit een multimediapresentatie waarin het frivole en feestelijke begijnenleven centraal staat. Er waren trouwens gelegenheden te over om te feesten in onze begijnhoven: de professie van een nieuwe begijn, het zilveren of gouden jubileum van een pastoor of grootjuffrouw, de feestdag van de patroonheilige, de inwijding van nieuwe gebouwen, Mariaprocessies…., ze komen allemaal aan bod in ons feestelijk overzicht. Ook de eetgewoonten van de begijntjes worden tot in de details ontsluierd.

‘Frivole begijnen’ bekijkt het begijnenwezen door een nieuwe, lichtjes ondeugende en behoorlijk relativerende bril.

Dank zij uniek fotomateriaal, authentieke opnames van zingende begijnen. en dichterlijke ontboezemingen van een ‘aangebrande’ grootmeesteres wordt deze presentatie voor de deelnemers aan deze themawandeling bijzonder licht verteerbaar.

Komen jullie mee genieten?

Meer info

Deelname: gratis
Max. aantal personen: 25

Inschrijven via: visitdiest.be/nl/aanbod/themaroute-frivole-begijntjes

<